MEA (Muhammadiyah English Association)

13 April 2015, kategori Kegiatan Mahasiswa hits 8952

MEA (Muhammadiyah English Association)

English:

Muhammadiyah English Association (MEA) was existed on December, 25th 2014 at Kampoeng Inggris Stanford's.

MEA was formed to give a place the students of UMPalangkaraya who love English be creative and love more with it, considering English is the most important for doing communication to each others in the world.

Why we choosed MEA as name for our club? Because we want a name which is easy to be remembered,  moreover it is also to response MEA (Masyarakat Ekonomi Asean-bahasa).

Before that, we have made cooperation with ECom (English Comunity) IAIN Palangkaraya, February, 2015, to learn how to manage English Club well and make other cooperation in the next opportunities.

For information, we have had around 30 members in MEA right now and we thought it will be increasing more because many students look like interest with it.

These are our activities :

1. Assamble with directur Kampoeng Inggris Stanford's and ECom IAIN.

2. Following ECom weekly meeting and made an agreement to cooperate in the next agenda.

3. Doing weekly meeting between members to practice English.

4. Having meeting with Mr. Hendri every saturday to disscuss about debate method.

5. Doing discuss together lecturers and rector.

6. Analyze dictionaries or sentences based on movie.

MEA, invite the students who love English to join us, make a creativity learning in English..
Make english be fun..

Indonesia :

Muhammadiyah English Association atau dipanggil MEA dibentuk tanggal 25 Desember 2014 di kampoeng inggris.MEA dibentuk untuk menghidupkan kembali English Club di UMPalangkaraya,mengingat bahasa inggris sangat penting apalagi untuk menghadapi MEA (Masyarakat Economic Asean).

Setelah pembentukannya MEA (Muhammadiyah English Association) sudah melakukan berbagai kegiatan rutin seperti weekly meeting, English Massage, canteen speaking, menganalisis kata dari film dan diskusi bersama Rektor dan para dosen.

Disamping itu MEA telah melakukan kerjasama dengan Ecom (English Comunity) IAIN Palangkaraya minggu ,15 Februari 2015 guna mempelajari cara management English Club serta diharap mampu berkalborasi antara dua belah pihak dalam melaksanakan program kerja.

MEA telah memiliki sekitar 30 anggota dan besar kemungkinan ada penambahan kembali. So, MEA mengajak teman-teman yang memiliki minat untuk menekuni dan senang berkreatifitas dengan bahasa Inggris untuk bergabung dengan kami.

Let’s make English be fun!!!

Siti Supah Marwah
15 April 2015 - 11:58:58 WIB

sangat bagus langkah awal menuju international untuk kampus kita

Rizki Putra
15 April 2015 - 23:08:56 WIB

saya pikir ini sangat bagus agar kampus kita go International,

anang
15 April 2015 - 23:16:19 WIB

baru dengar kalau di kampus kita ada English Club, gimana cara mendaftarnya ini

Fitri Wulan Dari
15 April 2015 - 23:19:18 WIB

kampus kita memang hebat sudah mempunyai english club saya harap dengan adanya ini kampus kita bisa menuju international

Hasanah Latifah
15 April 2015 - 23:26:37 WIB

saya pengen ikut tapi tidak bisa bahasa inggris boleh nggak

Ade Rahmat Hidayat
15 April 2015 - 23:35:31 WIB

klau mau gabung di sini apakah harus memenuhi syarat2 tertentu ?

novianti kurniawati
15 April 2015 - 23:38:33 WIB

ini ngumpulnya di mana ya soalnya saya pengen juga belajar bahasa inggris :)

lukman Nul Hakim
15 April 2015 - 23:41:57 WIB

ini gratis apa bayar, mendaftarnya di mana ?

<< First | < Prev | 1 | Next > | Last >>

(Masukkan 6 kode diatas)